Gemberkoekjes
20 maart 2023
4 personen 30 minuten
Ingrediënten:
• Boter (ongezouten) 175 gr
• Witte basterdsuiker 100 gr
• Ei (losgeklopt) 1 stuk
• Zeeuwse bloem 250 gr
• Bakgember 100 gr
• Citroensap 5 gr
Bereidingswijze:
- Meng in een kom de boter, suiker en het citroenrasp.
- Voeg de bloem toe en kneed alles tot een bal.
- Dek de kom af en laat het 1 uur in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bestuif het werkblad met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap van 3 mm en steek de koekjes uit en leg ze op de bakplaat.
- Bestrijk de koekjes met het losgeklopte ei en verdeel de gember over de koekjes.
- Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes bruin en gaar in 11-13 minuten.
Eet smakelijk!