Griekse Souvlaki
28 april 2022
4 personen | 45 minuten | 86 kcal 3,5 g koolhydraten 3 g vetten
11,6 g eiwitten
Ingrediënten:
- PLUS varkenshaas (gerijpt) 500 gr
- Rode paprika 1 stuk
- Ui 2 stuks
- Citroen 1/2 stuk
- Knoflook 1 teen
- Oregano 1/4 tl
- Olijfolie 20 ml
- Sojasaus 20 ml
- Peper 1/4 tl
Bereidingswijze:
- Steek/zet de barbecue aan.
- Snijd de varkenshaas in stukjes.
- Snijd de ui en de paprika in grove stukken.
- Pers een halve citroen uit en pers de knoflook.
- Meng in een grote kom de citroensap, olijfolie, sojasaus en de knoflook.
- Voeg vervolgens de varkenshaasblokjes toe aan de marinade en breng op smaak met wat peper en oregano.
- Dek de kom af en laat de marinade intrekken.
- Rijg de varkenshaas, paprika en uien aan de satéstokjes.
- Vet het rooster in met een beetje olie.
- Plaats de spiesjes op het rooster en bak 10-15 minuten, draai de spiesjes af en toe om.
Eet smakelijk!