Groene salade met verse zalm
duda-wsm • 22 december 2020
4 personen | 15 minuten | 465 kcal 8g koolhydraten 3.5g suiker 35g vetten 28g eiwitten
0g zout
Ingrediënten:
- 4 zalmfilets zonder huid
- 150 gram veldsla
- 200 gram Eat Me asperges
- 4 stengels bosui
- 1 granaatappel
- 4 el pompoenpitten
- Rasp van 1 limoen
- 1 el appelazijn
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Snijd de bosui in dunne ringetjes. Snijd de kontjes van de groene asperges en vervolgens in 2 gelijke stukken. Halveer de granaatappel en sla met een houten pollepel op de achterzijde zodat de pitjes eruit vallen.
- Verhit een droge grillpan. Besprenkel de groene aspergetips met olijfolie en zout. Grill de asperges in 5 minuten gaar.
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de zalmfilets in 5 à 7 minuten gaar. Breng op smaak met peper, zout en limoenrasp.
- Neem een ruime kom en meng de sla met de bosui, gegrilde asperges, granaatappelpitjes en pompoenpitten. Maak de salade aan met 1 eetlepel appelazijn en 2 eetlepels olijfolie. Verdeel de zalm in flakes over de salade.
Eet smakelijk!