Groente frittata
duda-wsm • 12 februari 2021
4 personen | 20 min | 218 kcal 8g koolhydraten 5.4g suiker 13g vetten 16g eiwitten
0.3mg zout 381mg kalium
Ingrediënten:
- 8 eieren
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 50 ml halfvolle melk
- 150 g ricotta
- 2 tenen knoflook
- ½ rode peper
- ½ tl uienpoeder
- Peper
- Zonnebloemolie
Bereidingswijze:
- Snijd de paprika’s in kleine blokjes. Snijd een halve rode peper in dunne ringen. Rasp de courgette.
- Verhit een scheut zonnebloemolie in een koekenpan en bak de groenten 3-4 minuten. Breng op smaak met peper en uienpoeder.
- Neem een ruime kom en kluts de eieren los met melk en ricotta. Breng op smaak met peper.
- Schenk het eimengsel op de groenten en laat met het deksel op de pan in 10 minuten rustig garen.
- Keer door middel van een groot bord of platte deksel de frittata om en bak de andere zijde nog 2-3 minuten.
Eet smakelijk!