Kippendijen in roomsaus
duda-wsm • 5 februari 2021
4 personen | 30 min | 523 kcal 23.5g koolhydraten 9g suiker 36.5g vetten 28g eiwitten
0g zout
Ingrediënten:
- 400 gram kipdijfilet naturel
- 400 gram paddenstoelenmix
- 125 gram champignons
- 2 uien
- 1 bakje platte peterselie
- 200 ml slagroom
- 1 el crème fraîche
- 30 gram Parmigiano Reggiano geraspt
- 4 teentjes knoflook
- 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
- Peper en zout
- 2 ½ el roomboter
Bereidingswijze:
- Borstel de paddenstoelen en champignons schoon en snijd in plakjes. Maak de uien schoon en snipper fijn. Plet de knoflook en hak fijn. Hak de platte peterselie grof door.
- Breng de kipdijfilets op smaak met peper en zout. Verwarm de roomboter in een (diepe) koekenpan en bak de kipdijfilets in 3-5 minuten goudbruin. Haal de kipdijfilets uit de pan en leg apart.
- Fruit de ui en knoflook in dezelfde pan. Voeg vervolgens de paddenstoelen en champignons toe en bak 2-3 minuten mee.
- Voeg de slagroom, crème fraîche, Parmigiano en Italiaanse kruiden toe en draai het vuur laag. Laat de roomsaus langzaam indikken.
- Leg de kippendijen terug in de pan en bak nog 5 minuten zachtjes mee.
- Top het gerecht af met gehakte peterselie.
Eet smakelijk!