Komkommerijsje

jul. 11, 2022

12 ijsjes

Ingrediënten:


• 1½ komkommer, gewassen met schil

• 2 stuks limoen, 75 ml sap

• 5 takjes munt, de blaadjes

• 30 ml Steviala sweet bee, naar smaak

• scheutje water


Benodigdheden:

• blender, staafmixer of keukenmachine

• ijsvorm

• stokjes

  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Was de komkommer en snijd deze grof.
  2. Pers de limoenen uit en haal de muntblaadjes van de takjes.
  3. Doe onderin de kom van de blender eerst een scheutje water (ongeveer 50 ml). Voeg dan de stukken komkommer, het limoensap, de muntblaadjes en de helft van de zoetstof toe. Pureer helemaal fijn. Proef en breng verder op smaak met Steviala.
  4. Roer door, verdeel de gepureerde komkommer over de ijsjesvorm en steek de stokjes erin.
  5. Zet minstens 4 uur in de vriezer.
  6. Haal de koolhydraatarme komkommer ijsjes uit de vorm en doe ze in een ziplockzakje.


Tip: omwikkel de ijszakjes extra met bubbeltjesfolie, dat voorkomt al te grote ijskristallen.


Eet smakelijk!

Share by: