Natrium arme sambal
duda-wsm • 12 februari 2021
10 porties | 20 min | 87 kcal 6g koolhydraten 2g suiker 6.5g vetten 1g eiwitten
0.03mg zout 162mg kalium
Ingrediënten:
- 2 uien
- 100 gram Spaanse rode pepers
- 1 teentje knoflook
- ½ tl paprikapoeder
- ½ tl kurkuma
- ½ tl Djahé (Conimex)
- ½ tl Laos (Conimex)
- ½ tl Djintan (Conimex)
- 2 el zonnebloemolie
- 50 gram zachte roomboter ongezouten
Bereidingswijze:
- Snipper de uien en Spaanse pepers zo fijn mogelijk. Pers de knoflook en hak fijn.
- Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de uien en pepers 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg vervolgens alle specerijen toe en roer goed door.
- Draai het vuur uit en voeg de boter toe. Laat smelten in de nog warme pan. Roer het geheel goed door en laat helemaal afkoelen.
- Bewaar de sambal in een luchtdicht wekpotje.
Eet smakelijk!