Natrium arme sambal

duda-wsm • feb. 12, 2021

10 porties | 20 min | 87 kcal 6g koolhydraten 2g suiker 6.5g vetten 1g eiwitten
0.03mg zout 162mg kalium

Ingrediënten:


  • 2 uien
  • 100 gram Spaanse rode pepers
  • 1 teentje knoflook
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl kurkuma
  • ½ tl Djahé (Conimex)
  • ½ tl Laos (Conimex)
  • ½ tl Djintan (Conimex)
  • 2 el zonnebloemolie
  • 50 gram zachte roomboter ongezouten


  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Snipper de uien en Spaanse pepers zo fijn mogelijk. Pers de knoflook en hak fijn.
  2. Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de uien en pepers 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg vervolgens alle specerijen toe en roer goed door.
  3. Draai het vuur uit en voeg de boter toe. Laat smelten in de nog warme pan. Roer het geheel goed door en laat helemaal afkoelen.
  4. Bewaar de sambal in een luchtdicht wekpotje.




Eet smakelijk!

Share by: