Pesto

duda-wsm • feb. 22, 2021

6 personen | 10 minuten | 165 kcal 1g koolhydraten 0.5g suiker 16.5g vetten 4g eiwitten 0.3mg zout 41mg kalium

Ingrediënten:


  • 30 gram verse basilicum
  • 30 gram pijnboompitten
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 el olijfolie
  • Versgemalen peper


Aanvullende benodigdheden:


  • Vijzel of keukenmachine


  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Verwijder de velletjes van de knoflook.
  2. Verhit een droge koekenpan en rooster de pijnboompitten in enkele minuten goudbruin.
  3. Gebruik een vijzel of keukenmachine en doe hierin alle ingrediënten (exclusief de olijfolie). Mix of kneus zo fijn mogelijk.
  4. Voeg vervolgens beetje bij beetje de olijfolie toe totdat je de gewenste structuur hebt.
  5. Breng indien nodig nog verder op smaak met versgemalen peper.



Eet smakelijk!

Share by: