Wrap met krokante kip, bacon en avocado
20 maart 2023
2 personen 20 minuten
Ingrediënten:
• Kipfilet 150 gr
• Bacon of ontbijtspek 2 plakken
• Wraps (lowcarb) 2 stuks
• Eieren 2 stuks
• Avocado 1 stuk
• Tomaat 1 stuk
• Ijsbergsla 2 handjes
• Parmigiano Reggiano 40 gr
• Slagroom 25 ml
• Amandelmeel 50 gr
• Paprikapoeder 1 tl
• Uienpoeder 1/2 tl
• Kokosolie 2 el
• (Pesto)mayonaise 2 el
• Zout en peper
Bereidingswijze:
- Snijd de kipfilet in kleine stukjes, de tomaat in schijfjes enprak de avocado fijn.
- Meng in een kom het amandelmeel, de geraspte Parmezaanse kaas en de kruiden goed door elkaar.
- Kluts de eieren samen met de slagroom los.
- Dip de stukjes kip in het amandelmeelmengsel, daarna in het eimengsel en dan weer in het meel.
- Meng 2 el mayonaise met 1 el pesto in een schaaltje.
- Verwarm een pan en voeg de plakjes bacon toe en bak binnen
2-4 min. krokant. - Verwarm 2 el kokosolie in een pan en bak de kip rondom bruin en gaar. Haal de kip uit de pan.
- Bak in een andere pan de wraps aan beide kanten kort.
- Leg de wraps op een plankje en besmeer met de avocado.
- Verdeel de ijsbergsla en plakjes tomaat over de wraps.
- Voeg de bacon en de stukjes kip toe aan de wraps en verdeel de pestomayonaise erover. Draai de wraps dicht.
Eet smakelijk!