Kant-en-klare kruidenmixen en kant-en-klare boemboes bestaan veelal voor een groot deel uit zout. Gelukkig is dat helemaal niet nodig en zijn ze heel makkelijk zelf te maken.
Hieronder vind je de recepten:
Italiaanse kruidenmix
- 1 tl gedroogde oregano
- ½ tl gedroogde basilicum
- ½ tl knoflookpoeder
- ½ tl uienpoeder
- ¼ tl gedroogde tijm
Indiase kruidenmix
- 1 tl gemalen kardemom
- 1 tl gemalen djinten
- 1 tl kerriepoeder
- ½ tl kurkuma
- Snufje gemalen nootmuskaat
- Snufje komijnpoeder
Mexicaanse kruidenmix
- 1 tl chilivlokken
- 1 tl gemalen djinten
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- ¼ tl knoflookpoeder
- ¼ tl uienpoeder
Ras-el-hanout
- 1 el gedroogde tijm
- 1 el zwarte peperkorrels
- 1 el gemalen nootmuskaat
- 1 el gemalen kruidnagel
- 1 el kaneelpoeder
- 1 tl kurkuma
- ¼ tl anijszaad
- ¼ tl chilivlokken
- Snufje foelie
- Snufje kardemom
- Snufje gemberpoeder
- Snufje komijnpoeder
- 5 laurierblaadjes
Meng alle ingrediënten in een vijzel totdat het een fijn en gemengd geheel is.