Champignonsaus

duda-wsm • feb. 15, 2021

4 personen | 20 min | 78 kcal 6.5g koolhydraten 3.5g suiker 4.5g vetten 2.5g eiwitten 0.13mg zout 134mg kalium

Ingrediënten:


  • 1 ui
  • 100 gram champignons
  • 50 gram kastanjechampignons
  • 10 zilveruitjes
  • 125 ml crème fraîche demi
  • 1 el tomatenketchup minder zout
  • 6 takjes verse bieslook
  • Peper
  • Vloeibare bakboter


  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Nieuwe alinea

Bereidingswijze:


  1. Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Halveer de zilveruitjes en hak de verse bieslook fijn.
  2. Verhit een scheut vloeibare bakboter in een koekenpan. Fruit de gesnipperde ui 2 minuten en bak vervolgens de champignons 3 minuten mee.
  3. Voeg de crème fraîche demi, tomatenketchup en zilveruitjes toe. Breng op smaak met gemalen peper. Laat de saus op laag vuur 5 minuten zachtjes pruttelen. 
  4. Top de champignonsaus af met fijngesneden bieslook.



Eet smakelijk!

Share by: