Champignonsaus
duda-wsm • 15 februari 2021
4 personen | 20 min | 78 kcal 6.5g koolhydraten 3.5g suiker 4.5g vetten 2.5g eiwitten 0.13mg zout 134mg kalium
Ingrediënten:
- 1 ui
- 100 gram champignons
- 50 gram kastanjechampignons
- 10 zilveruitjes
- 125 ml crème fraîche demi
- 1 el tomatenketchup minder zout
- 6 takjes verse bieslook
- Peper
- Vloeibare bakboter
Nieuwe alinea
Bereidingswijze:
- Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Halveer de zilveruitjes en hak de verse bieslook fijn.
- Verhit een scheut vloeibare bakboter in een koekenpan. Fruit de gesnipperde ui 2 minuten en bak vervolgens de champignons 3 minuten mee.
- Voeg de crème fraîche demi, tomatenketchup en zilveruitjes toe. Breng op smaak met gemalen peper. Laat de saus op laag vuur 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Top de champignonsaus af met fijngesneden bieslook.
Eet smakelijk!