Komkommer gazpacho
duda-wsm • 15 februari 2021
4 personen | 10 min | 70 kcal 8g koolhydraten 5g suiker 2g vetten 4g eiwitten 0.2mg zout
208mg kalium
Ingrediënten:
- 1 komkommer
- 2 stengels bosui
- 300 gram volle yoghurt
- 1 citroen
- 10 takjes verse bieslook
- 4 takjes verse dille
- Peper
Aanvullende benodigdheden:
- Blender
Bereidingswijze:
- Schil de komkommer. Snijd de komkommer in blokjes. Snijd de bosui in ringen. Hak de bieslook en dille fijn.
- Pureer de komkommer en bosui in een blender. Voeg de yoghurt, bieslook, rasp én sap van 1 citroen toe en pureer tot een gladde soep. Breng eventueel op smaak met peper.
- Garneer de komkommer gazpacho met wat fijn gesneden dille.
Variatietip! Ook erg lekker met Hollandse garnalen erin.
Eet smakelijk!