Kipfilet met tomaten en courgettesaus
24 februari 2023
4 personen 35 minuten
Ingrediënten:
• PLUS Kipfilet 4 stuks
• Tomaten 8 stuks
• Courgette 2 stuks
• Gedroogde tomaatjes 8 stuks
• Rucola 100 gr
• Knoflook 2 teentjes
• Peterselie 2 el
• Olijfolie 4 el
• Mosterd 1 tl
• Azijn 1 el
• Feta kaas 75 gr
• Paprikapoeder
• Peper en zout
Bereidingswijze:
- Kruid de kip met paprikapoeder, peper en zout.
- Snijd de tomaten in halve plakjes. Snijd de courgette in halve maantjes. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes en de feta in blokjes. Hak de knoflook en peterselie fijn.
- Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilets goudbruin. Doe dan de deksel op de pan en bak de kipfilets 15 minuten op een laag vuur.
- Haal de kipfilets uit de pan en bedek met aluminiumfolie.
- Verhit een eetlepel olijfolie in de koekenpan. Voeg de knoflook toe en fruit deze op middelhoog vuur. Voeg de courgette toe en bak deze 10 minuten gaar.
- Doe de courgette in een grote kom en voeg hieraan 3 el olijfolie, 1 tl mosterd, 1 el azijn en zout en peper naar smaak toe. Pak een staafmixer en mix totdat er een gladde saus ontstaat.
- Meng de rucola, 4 gedroogde tomaten en feta in een kom door elkaar. Verdeel de tomatenschijfjes over 4 borden. Leg hier 1 kipfilet en een beetje courgette saus op. Garneer met peterselie en gedroogde tomaten.
- Serveer met wat salade.
Eet smakelijk!