Griekse Kofte
24 februari 2023
4 personen 30 minuten
Ingrediënten:
• PLUS half om half gehakt 500 gr
• Bloemkoolrijst 200 gr
• Knabbelspek 50 gr
• Ui 1 stuk
• Knoflook 2 teentjes
• Paprikapoeder 1,5 el
• Ei 1 stuk
• Olijfolie 2 el
• Courgette 350 gr
• Tomatenblokjes 400 gr
• Ras el Hanout 1 tl
• Komijn 0,5 tl
• Peper en zout
Bereidingswijze:
- Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Maal de knabbelspek en snijd de courgette in halve schijfjes.
- Meng het gehakt grondig met het ei, knabbelspek, ui, knoflook, paprikapoeder en peper en zout. Draai hier kleine gehaktballetjes van (2 à 3 cm).
- Bak de gehaktballetjes 5 minuten in olijfolie rondom aan in een hapjespan.
- Roerbak de courgette mee met de gehaktballetjes tot ze beetgaar zijn (ca. 5 minuten).
- Voeg de tomatenblokjes toe en breng de schotel naar wens op smaak met Ras el Hanout, komijn, peper en zout.
- Laat alles samen nog een paar minuutjes zachtjes pruttelen.
- Roerbak de rauwe bloemkoolrijst een paar minuten op hoog vuur
Eet smakelijk!