Rabarber crumble

duda-wsm • feb. 04, 2021

4 personen | 50 min | 167 kcal 10g koolhydraten 4.5g suiker 13g vetten 3g eiwitten 0g zout

Ingrediënten:


  • 200 gram verse rabarber
  • ½ appel
  • 20 gram havervlokken
  • 40 gram amandelmeel (koolhydraatarm – bijv. Steviala)
  • 2 el gesmolten kokosolie
  • 1 el honing
  • 2 tl koekkruiden



  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de rabarber in kleine stukjes. Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
  3. Doe de rabarber- en appelblokjes in een ovenschaal. Dresseer met honing.
  4. Laat de kokosolie smelten in een steelpannetje. Meng de havervlokken, amandelmeel met de gesmolten koksolie en kneed met je handen totdat er kruimels ontstaan. 
  5. Verdeel de kruimels over de rabarber- en appelblokjes. Bak de crumble 30-35 minuten in het midden van de oven.


Serveertip! Lekker met een bolletje zelfgemaakt slagroomijs.



Eet smakelijk!

Share by: