Zelfgemaakt stracciatella ijs

duda-wsm • feb. 04, 2021

6 personen | 50 min & 4 uur opstijven | 295 kcal 12g koolhydraten 9g suiker 22g vetten

8.7g eiwitten 0g zout

Ingrediënten:


  • 500 ml slagroom light
  • 250 ml amandelmelk ongezoet
  • 50 gram pure chocolade 85% cacao
  • 6 eieren
  • 90 gram Steviala Kristal Sweet (suikervervanger)
  • 1 el vanille aroma
  • 1 gram maizena



  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Hak de pure chocolade fijn.
  2. Verwarm de slagroom, amandelmelk en vanille aroma in een steelpannetje. Breng langzaam aan de kook. Zodra het roommengsel kookt haal je het pannetje van het vuur en laat minimaal 30 minuut afkoelen.
  3. Splits de eieren en klop het eigeel met de suikervervanger luchtig met een mixer.
  4. Roer het roommengsel door met een garde en voeg al roerende de geklopte eieren en een snufje maizena toe. 
  5. Verwarm het geheel 8-10 minuten al roerende en laat op laag vuur indikken. Het mag niet koken!
  6. Giet het mengsel in een lage vorm (bijv. brownie bakblik) en spatel voorzichtig de gehakte chocolade door het mengsel. Dek af met huishoudfolie en laat 4 uur opstijven in de vriezer. Haal het stracciatella ijs 20 minuten voor serveren uit de vriezer.



Eet smakelijk!

Share by: