Salade met gebakken ricotta
duda-wsm • 5 februari 2021
4 personen | 30 minuten | 468 kcal 16.5g koolhydraten 9.4g suiker 35g vetten 24g eiwitten 0g zout
Ingrediënten:
- 85 gram veldsla
- 250 gram ricotta
- 8 plakjes parmaham
- 2 rode puntpaprika’s
- 400 gram zoete cherrytomaten
- ½ rode ui
- 10 gram verse basilicum
- 50 gram walnoten
- 1 el balsamico azijn
- 2 el olijfolie
- Balsamico crème
- Peper
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Neem een met bakpapier bekleedde bakplaat en stort de ricotta uit het plastic bakje op de bakplaat. Verdeel de plakjes parmaham er rondom heen. Bestrooi met peper.
- Bak de ricotta en parmaham 20 minuten in het midden van de oven.
- Snijd ondertussen de puntpaprika’s in reepjes en de rode ui in dunne ringen. Halveer de cherrytomaten. Hak de verse basilicum fijn. Hak de walnoten grof door.
- Neem een ruime kom en meng hierin de sla met de gesneden groenten en kruiden. Maak de salade aan met 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel balsamico azijn.
- Haal na 20 minuten de ricotta en parmaham uit de oven. Verkruimel de gebakken ricotta in stukken boven de salade en scheur de krokante parmaham in stukken.
- Top de salade af met de gehakte walnoten en wat balsamico crème naar smaak.
Eet smakelijk!