Verantwoorde brownies
duda-wsm • 3 februari 2021
12 stuks | 60 min | 229 kcal 8.5g koolhydraten 3.5g suiker 20g vetten 6.5g eiwitten 0g zout
Ingrediënten:
- 200 gram amandelmeel (koolhydraatarm – bijv. Steviala)
- 60 losse amandelen
- 1 banaan
- 3 eieren
- 75 gram pure chocolade 72%
- 25 gram raw cacaopoeder
- 75 gram ongezouten walnoten
- 50 gram kokosolie
- 1 tl bakpoeder
- Snufje zout
Aanvullende benodigdheden:
- Browniebakvorm
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet je bakvorm alvast in.
- Hak de walnoten en pure chocolade fijn.
- Neem een kom en prak de banaan fijn. Smelt de kokosolie en giet bij de banaan, roer goed door. Voeg de eieren één voor één toe, roer stevig door.
- Meng vervolgens het amandelmeel, bakpoeder en een snufje zout erdoor. Roer het geheel door tot een glad beslag.
- Spatel als laatste de gehakte walnoten en pure chocolade door het beslag.
- Giet het beslag in de bakvorm en maak 12 bloemetjes d.m.v. 5 losse amandelen per stuk.
- Bak de brownies 40 minuten in de oven.
- Laat de brownies afkoelen in de vorm, haal vervolgens uit de bakvorm en snijd in blokjes.
Eet smakelijk!