Boerenkool met een twist
24 februari 2023
4 personen 25 minuten
Ingrediënten:
• Boerenkool 450 gr
• Bloemkool 600 gr
• Rookworst 1 stuk
• Spekblokjes 250 gr
• Jus kant & klaar 85 ml
• Peper en zout
Bereidingswijze:
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
- Vul een grote pan met water, voeg eerst de boerenkool toe, dan de bloemkoolroosjes en breng aan de kook. Kook ongeveer in 20 min. gaar.
- Bak de spekblokjes in een grote koekenpan knapperig.
- Giet de groenten af. Roer de spekjes erdoorheen.
- Verwarm de rookworst en de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de rookworst in kleine plakjes.
- Verdeel de rookworst over de boerenkool. Maak een kuiltje in de boerenkool en garneer met jus.
Eet smakelijk!